Ambalaje neconductoare ce previn apariția descărcărilor electrostatice

Industria componentelor electronice acordă o atenție deosebită modului în care sunt ambalate, depozitate și transportate toate produsele finite rezultate, pentru a preveni deteriorarea acestora.

Principalul risc sunt descărcările electrostatice, iar pentru acest lucru au fost create amabalaje ESD, sub formă de carton, folie, plastic, prevenind apariția acestui fenomen și care sunt marcate cu simbolul ESD.

Ambalaje din carton ESD

Pe lângă avantajele unui ambalaj din carton obișnuit, cele din carton antistatic au și rolul de a proteja piesele electronice de electricitatea statică, cauzată de alte dispozitive, condiții meteo sau rezultate în urma procesului de frecare.

Ambalaje ESD din PP, EP, EPE

Ambalajele din plastic tratat ESD au exact același rol ca și materialul fără tratament, doar că în plus oferă o protecție suplimentară componentelor electronice față de electricitatea statică.

Folii ESD

Folia cu bule de aer ESD este ideală pentru protejarea produselor fragile, cum ar fi electronicele sau electrocasnicele, deoarece ele oferă atât protecție ESD, cât și protecție anti-șoc și anti-vibrații.
În general, folia din polietilenă ESD este folosită pentru produsele mai puțin sensibile dar care trebuie să aibă protecție ESD. Adaosul antistatic nu influențează calitatea materialului.

Pungi ESD

Pungile ESD diferă față de pungile normale, având un strat de metal conductiv și un strat dielectric de plastic, acestea formând un scut cât și barieră neconductoare, ce oferă protecție componentelor electronice de încărcare statică.

preloader image